Wie zijn wij

De initiatiefnemers van KleanMusiK hebben een sterk gevoel voor rechtvaardigheid en zijn betrokken bij de muziekindustrie. Daarnaast is de diversiteit en samenstelling van het team (zie onder) groot, wat helpt bij het oplossen van auteursrechtelijke geschillen. Zij zijn allen specialisten op hun vakgebied en een aantal van hen heeft het hele “slopende” proces om royalty’s doorlopen.

Zo werd Buma/Stemra repertoire van één van de initiatiefnemers vanaf 2006 op diverse dvd’s gebruikt. Omdat de opgave van Buma/Stemra niet werd aangeleverd en er maar 9.000 euro royalty’s werd geboden, zijn de teamleden op onderzoek uitgegaan. Ze kwamen erachter dat de muziek op miljoenen dvd’s in Europa is gebruikt. Ondanks het geleverde bewijs wilde Buma/Stemra de inbreukmakers niet actief vervolgen en niet uitkeren. BUMA verdedigde zich door te zeggen: ‘we hebben geen opgave ontvangen en de uitgever wil maar 9.000 euro betalen.’ Na meerdere rechtszaken tegen Buma/Stemra te hebben gevoerd, werden ze door de rechter naar de inbreuk makende distributeur en producent doorverwezen. Buma/Stemra moest het vonnis van de rechter nakomen en zorgde dat de inbreukmakers aan tafel aanschoven voor een gesprek met de auteur. Vreemd, omdat Buma/Stemra het incassobureau van auteurs is en er voldoende bewijs was om te innen.

Dit zegt veel over de auteursrechtenorganisatie. Uiteindelijk hebben de teamleden door zelf bewijs te verzamelen het proces gewonnen en is er uitbetaald. Zij zijn daarbij geholpen door een netwerk van adviseurs, zakenmensen, advocaten en andere auteurs. Inmiddels kent het team de industrie als geen ander en is KleanMusik de expert geworden in auteursrecht. Zij kennen het schaakspel en de middelen die ingezet kunnen worden om het recht te laten zegevieren. Samen met het team van advocaten en adviseurs staan zij andere auteurs bij, die hetzelfde “probleem” ervaren en zelf niet de kennis/tijd/geld in huis hebben om het op te lossen.

In het 7 jaar lange traject hebben de teamleden met veel deskundigen gesproken. Velen, waaronder bekende auteursrechtenadvocaten en andere belanghebbenden gaven hen geen schijn van kans. Met het juiste team, grondig onderzoek, tijd/geld en doorzettingsvermogen is goed resultaat mogelijk. Dat blijkt wel weer. Het huidige team staat klaar om ook u te ondersteunen, als u tegen diezelfde muur oploopt.

Samenstelling team:, onder andere :

Igor Bąkowski, Advocaat

Chantal Bon, Jurist

Maarten Brons, Communicatie/Auteur

Rob Storm, Financieel Adviseur

Fred van der Woude, Accountant

 

Een gedachte over “Wie zijn wij

Geef een reactie